Home | Nieuws | Contact
Nieuwsbrief |  In de media |  Nieuwsarchief |  Opvallend in het nieuws

Kunstwerk Aart Roos


De wandschildering "Bloemen en Vogels" van Aart Roos heeft zijn oorspronkelijke, heldere kleuren en vorm terug. Bij de renovatie van de Timorschool dreigde de wandschildering verloren te gaan. Maar na deskundig onderzoek kon het kunstwerk van 15 meter lang en 4 meter hoog in oude glorie hersteld worden. Donderdag 6 september 2007 werd in aanwezigheid van de kunstenaar en wethouder Carolien Gehrels het behoud van dit bijzondere voorbeeld van naoorlogse wandschilderkunst gevierd.

De wandschildering "Bloemen en Vogels" bevindt zich op de tweede verdieping in de voormalige aula van de Timorschool, die inmiddels is verbouwd tot kleinschalige bedrijfsruimte. Vanwege de kunsthistorische waarde en op advies van een onafhankelijk onderzoeksbureau (Instituut Collectie Nederland) heeft Ymere besloten het kunstwerk op de huidige locatie te handhaven en niet te slopen.

De ruimte waar het kunstwerk zich in bevindt, zal verhuurd worden als kantoorruimte en beperkt toegankelijk blijven voor publiek. Daarnaast wordt gekeken of het mogelijk is om een grote fotoreproductie van het werk in de hal of het trappenhuis van het gebouw te plaatsen. De Stichting Aart Roos zal aandacht aan het werk besteden in een publicatie en mogelijk rondleidingen naar het werk organiseren.

Zondag 2 september 2007 opende minister Vogelaar het gerenoveerde gebouw op het Timorplein. Zij noemde het gebouw een verrijking voor de buurt.
<< Terug.

Innovatie & OndernemerschapWijkeconomie & RevitaliseringGebouw & facility
ontwikkeling
Stadia Logo