Home | Nieuws | Contact
Nieuwsbrief |  In de media |  Nieuwsarchief |  Opvallend in het nieuws

Bedrijvencentrum Kaap Noord “mateloos” populair


Aan de Noordelijke IJ-oever van Amsterdam voltrekt zich een ingrijpend en boeiend transformatieproces. Op een pontvaart afstand van Centraal Station verandert een industriegebied in een nieuw soort vestigingsmilieu voor bedrijven, voorzieningen en woningen. Nieuwe mengvormen die moeten leiden een stedelijke ontwikkeling met extra pit

Bedrijvencentrum Kaap Noord is pionier in deze; door binnen een grote projectontwikkeling van ca. 10.000 m2 kantoor- en bedrijfsruimte uitdrukkelijk 4.500 m2 te bestemmen voor kleinschalige bedrijvigheid. Door intensief samen te werken met de gemeente Amsterdam, het stadsdeel Amsterdam-Noord en de RABO bank heeft Stadia de handen op elkaar gekregen voor een investering in kleinschalig vastgoed. De afname door Stadia van de kleinschalige ruimtes heeft voor ontwikkelaar IN.OG de totale ontwikkeling van Kaap Noord in werking gezet.

Met de oplevering in juni 2005 van Kaap Noord is er in Amsterdam-Noord een groot aantal kleinschalige bedrijfsruimten beschikbaar gekomen voor de verhuur aan jonge bedrijven. In het totaal gaat het om 44 kleinschalige units: 15 bedrijfsruimten, 12 studio’s en een businesscenter bestaande uit 17 kantoorunits. De bedrijfsunits hebben een oppervlakte van 148 m2 (74 m2 begane grond en 74 m2 op etage), de studio’s van 65 m2 en de kantoorunits zijn er vanaf 38 m2. Van alle bedrijven die inmiddels in Kaap Noord zijn gevestigd, is ca. 25% afkomstig uit Amsterdam-Noord (uitbreiding of verplaatsing) en 75% uit de rest van de stad of regio.

Kwaliteit tegen een redelijke prijs
In Kaap Noord is kleinschaligheid niet ten koste gegaan van kwaliteit of opleveringsniveau. Niet alleen heeft het totale complex een hoogwaardige opzet en is er sprake van efficiënt grondgebruik, ook de kleine units en kantoren kennen een prima opleveringsniveau tegen een redelijke huur. Dit is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Amsterdam. Het huurniveau varieert tussen de € 90,-  en € 135 per vierkante meter/jaar.
Aan de gemeentelijke regeling is de voorwaarde verbonden dat de kleinschalige ruimtes door Stadia in eerste instantie worden aangeboden aan bedrijven die niet ouder zijn dan vijf jaar. In overleg met de gemeente is bovendien een specifiek op de doelgroep afgestemd pakket voorwaarden opgesteld, waaronder een easy in easy out afspraak voor de eerste twee jaar.

“Opvallend informatief”
Stadia heeft bewust gekozen voor een duidelijke en actuele informatievoorziening via de website. Van meerdere kanten is de website als “opvallend informatief” gekwalificeerd, omdat we niet alleen algemene informatie over het complex hebben vermeld, maar tevens alle huurprijzen, de beschikbaarheid en duidelijke opleveringsspecificaties. Ook de aanvullende services en daarmee samenhangende kosten kunnen van de website gehaald worden. Kijk zelf op www.kaapnoord.nl
Meer weten? Bel Geert Sutmuller, telefoon 020 633 44 36


<< Terug.

Innovatie & OndernemerschapWijkeconomie & RevitaliseringGebouw & facility
ontwikkeling
Stadia Logo