Home | Nieuws | Contact
Nieuwsbrief |  In de media |  Nieuwsarchief |  Opvallend in het nieuws

Kaap Noord - thuishaven voor jonge bedrijven


Donderdag 16 juni stond het jong ondernemerschap prominent op de agenda in Amsterdam-Noord: Kaap Noord, het nieuwe bedrijvencentrum voor jonge ondernemingen aan de Asterweg, opende officieel haar deuren en de jaarlijkse Ondernemersprijs van het stadsdeel Amsterdam-Noord is voor de elfde keer uitgereikt.

Bedrijvencentrum Kaap Noord
Steeds meer kleine bedrijven verlaten de hoofdstad wegens gebrek aan kleinschalige bedrijfs- en kantoorruimte. Directeur Geert Sutmuller van Stadia is van mening dat deze tendens als een rem op de lokale economie werkt. Negentig procent van de bedrijven in de stad behoort tot het midden- en kleinbedrijf. Zij zorgen ook voor het meeste werk in de stad en dragen voor een belangrijk deel bij aan een vitaal en initiatiefrijk ondernemersklimaat in de regio.
Volgens Sutmuller investeren projectontwikkelaars en beleggers onvoldoende in kleinschalig vastgoed, omdat ze er vaak geen brood in zien en te weinig kennis hebben van deze specifieke markt. “Daarom hebben we met steun van ondermeer de gemeente Amsterdam kwalitatief hoogwaardige nieuwbouw neergezet voor een betaalbare prijs.”

Kaap Noord is gevestigd aan de Noordoever van het IJ, schuin tegenover het Centraal Station. Kaap Noord biedt onderdak aan zo’n 45 bedrijven, die kunnen kiezen uit verschillende ruimten; kantoorunits, studio’s en bedrijfsruimten. Bij de bouw is rekening gehouden met specifieke wensen van jonge bedrijven. Zo kun je al een kantoorruimte huren vanaf 38 m², kan het huurcontract binnen drie maanden worden beëindigd en is het hele gebouw bekabeld. Kaap Noord is gelegen in een gebied, grenzend aan het Shellterrein, dat volop in ontwikkeling is. Het is de eerste grote ontwikkeling in dit gebied.

Opening Kaap Noord
Al jaren staat het tekort aan kleinschalige bedrijfsruimte hoog op de agenda van de gemeente Amsterdam. Inmiddels heeft dit geleid tot een aantal initiatieven om het aanbod te vergroten. Kaap Noord is een concreet resultaat van deze inspanningen en is donderdag 16 juni 2005 geopend door Laetitia Griffith, de nieuwe wethouder Economische Zaken van Amsterdam.

Uitreiking Ondernemersprijs Amsterdam-Noord
Voor de elfde keer is 16 juni de Ondernemersprijs van het stadsdeel uitgereikt. De prijs is uitgereikt aan de meest succesvolle startende onderneming in Amsterdam-Noord. Bij de selectie en beoordeling van de inzendingen heeft de jury het succes gemeten in de zin van winst, omzet, personeel, innovativiteit en een goede inzet van alle denkbare managementtools. De hoofdprijs was € 2500 De tweede en derde prijs waren € 1500 en € 500. De drie winnaars ontvingen tevens een plastiek van de kunstenaar André Volten.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Kaap Noord


<< Terug.

Innovatie & OndernemerschapWijkeconomie & RevitaliseringGebouw & facility
ontwikkeling
Stadia Logo